25.8.11

recept van de week; oma's appeltaart!

---------KLIK OM MEE TE DOEN MET MIJN GIVE AWAY!  KLIK!---------- 


haaai lieve lieverdjes! sorry dat deze post 1 dag te laat komt want ik doe het normaal elke woensdag. maar ik wist echt niet wat ik moest nemen voor recept! ik ging vanmiddag eventjes naar mijn oma en toen zag ik haar zo bezig in de keuken en ik dacht.. wat is nou een typisch familie gerecht bij ons? de appeltaart! jaja, hmmmmmmm. mijn oma maakt altijd zulke lekkere appeltaart. als er iemand jarig is, voor de kerk. voor alles en nog wat en ik ben altijd graag aanwezig als haar lekkere appeltaart er is! oke genoeg over hoe lekker en hoe leuk die appeltaart is; lets start!
deze uitleg komt van internet, maar heb mijn oma's tips&trics er in verwerkt!


ingrediënten;
voor het deeg ;

  • 350 gram bloem.
  • 250 gram koude boter in stukjes.
  • 175 gram suiker.
  • snufje zout.
  • paneermeel.
  • 2 eieren.
voor de vulling;

  • 8 goudrenetten. (beste appels voor appeltaart)
  • 100 gram suiker.
  • 100 gram rozijnen.
  • eventueel kaneel.
bereidings wijze; 


  • Kneed de boter, bloem, suiker, zout en 1 ei tot een samenhangende bal.



  • Leg deze nu ongeveer een half uur in de koelkast.



  • Schil de appels en snijd ze in stukjes.



  • Neem het bakblik en vet deze in met boter.



  • Bestrooi daarna het bakblik met paneermeel. Er mag geen boter meer zichtbaar zijn!



  • Laat de rozijnen wellen in handwarm water.



  • Haal het deeg uit de koelkast en rol deze plat op een bebloemde ondergrond.



  • Bekleed het bakblik met het deeg. Wat je overhoud leg je even apart!



  • Meng nu de stukjes appel, rozijnen, suiker en kaneel door elkaar.



  • Vul het bakblik met het mengsel bijna tot aan de rand.



  • Rol nu het deeg dat je overhad weer uit op de bebloemde ondergrond.



  • Snijd hiervan smalle reepjes en leg deze kruislings over de appel heen.



  • Druk de randjes een beetje aan.



  • Klop het ei los en strijk het met een kwastje over het deeg zodat de taart een mooie kleur krijgt.



  • Zet de taart 75 minuten in de oven.



  • verwarm de oven voor op 180 graden!







  • het is een receptje voor 6 personen! i hope ya like it!
    smakelijk!





    7 opmerkingen:

    1. Super leuk recept ! En appeltaart is gewoon geweldig :D

      Liefs' Armani xx

      BeantwoordenVerwijderen
    2. LEkker! Ik houu van zelfgemaakte appeltaart!
      X

      BeantwoordenVerwijderen
    3. Klinkt goed, ik ben echt verzot op zelfgebakken appeltaart.

      BeantwoordenVerwijderen
    4. Dat klinkt lekker zeg !
      Handig ook die tip welke appels je nodig hebt, want ik wist nooit zeker welke ik moest gebruiken.
      Nu wel ! :D

      BeantwoordenVerwijderen

    ♥Thanks for your comment, i will visit your blog soon.♥